Onze zoete en hartige specialiteiten

Pics

Ballons Noirs

Harde, zwarte snoepjes op basis van drie verschillende suikers. Ontstaan in 1834.

Desobry koekjes

Assortiment voorgesteld in zeer mooie, thematische metalen dozen. Een aanrader voor bij de koffie.

Couque abeille

Koekebroodjes in de vorm van een honingbij, verwijzend naar het symbool van Childeric.

Faluche

Plat broodje, wordt meestal gegeten bij het ontbijt met bruine suiker.

Clovis-taart

Een frangipanegebak met abrikozen- en ananasconfituur, als eerbetoon aan de Merovingische koning Clovis.

Gevulde wafeltjes

Wafeltjes gevuld met vanille, bruine suiker, speculoos of ‘Grand Marnier’.

Palet de dame

Rond zacht koekje bedekt met abrikozenjam en glazuur.

Pichou

Broodje dat enkel tijdens de carnavalsperiode wordt gemaakt

Ficelle picarde

Pannenkoek gevuld met ham, champignons en slagroom.

Mutiau

Fijne charcuterie met varkenswang en koeientong afgewerkt met kruiden, knoflook en peterselie.