Audiogids

Bezoek met audiogids op uw tempo

Ontdek in alle vrijheid het historische hart van de stad met de 5 klokkentorens ! Dankzij de uitleg op uw audiogids geniet u van de voordelen van een bezoek met gids, maar dan op uw eigen tempo : zo mist u zeker niets van de erfgoedkundige rijkdom van de stad en houdt u halt wanneer u dat wil !

Langs een parcours van ongeveer 2 km in het centrum van de stad krijgt u uitleg over de geschiedenis van Doornik en haar buitengewone erfgoed. Ga de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, geklasseerd als UNESCO-werelderfgoed, binnen en bewonder de grootsheid van dit prachtige staaltje van gotische en romaanse architectuur. Beklim het belfort met zijn 257 treden (betalend), eveneens ingeschreven op de erfgoedlijst van de UNESCO, en geniet van het adembenemende uitzicht op de stad en omgeving. Stop bij de informatieborden en standbeelden die u langs het parcours tegenkomt en kom meer te weten over het verleden en de bezienswaardigheden van Doornik. Rust even uit, drink iets op de Grand-Place en bewonder de prachtige architectuur. Beluister en herbeluister de uitleg op uw audiogids. Deze rondleiding past zich volledig aan uw wensen aan !

Vrij bezoek van ongeveer 1 uur (2 km), met middeleeuwse muziek op de achtergrond. Audiogids verkrijgbaar bij de dienst voor toerisme – Prijs : € 9,90 - enkel in het FR.