De Gang van de Tijd & Tussen Hemel en Steen

In een nieuwe projectieruimte stelt de Dienst voor Toerisme twee films voor : “De Gang van de Tijd”, over het ontstaan van 2000 jaar oude Doornik, en “Tussen hemel en steen”, die de geschiedenis schetst van de bouw van de kathedraal, van de eerste steen tot het huidige bouwwerk.Laat u onderdompelen in de Gang van de Tijd. Dit multimediaspektakel dat vertoond wordt op de toeristische dienst, belicht op 20 minuten 2000 jaar geschiedenis van Doornik. Tijdens de boeiende reis ontdekt u de grote figuren die mee het lot van de stad met de 5 klokkentorens hebben bepaald, van de Gallo-Romeinse tijd tot vandaag. Een goede inleiding tot uw bezoek aan de stad


Alvorens de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik te bezoeken, nodigt de dienst voor toerisme u uit de film "Tussen Hemel en Steen" te bekijken. In deze 20 minuten durende film schetst Frédéric Gersal, geschiedkundig en erfgoedkundig verslaggever op France 2, de volledige geschiedenis van de UNESCO-kathedraal, van het ontstaan ervan tot het huidige gebouw. Hij stelt u een bouwwerk voor dat door zijn buitengewone ontwerp, omvang en architectuur uniek is in Europa. De kathedraal wordt momenteel volop gerestaureerd. Deze film laat dan ook toe de discreetste en intiemste plaatsen van het monument te bewonderen achter en bovenop de stellingen. De luchtfoto’s van dit juweeltje van middeleeuwse architectuur en de 3D-technieken die werden gebruikt bij de montage van de film, vormen de perfecte aanvulling op het bezoek van de kathedraal.

De 2 films zijn beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels Films, souvenirs winkel en toiletten toegangelijk voor mindervalide bezoekers.

Dienst voor Toerisme
Place Paul-Emile Janson,1
7500 Tournai
+3269222045

Openingsuren en prijzen

Parkeren in het centrum van de stad

Bereikbaarheid

TEC Tournai halte Dôme