Niet te missen

De kathedraal en zijn schatkamer

Bewonder de grootsheid van dit prachtige staaltje van gotische en romaanse architectuur en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dat momenteel wordt gerestaureerd, en breng een bezoek aan de schatkamer.

Lees meer

Het belfort

Vanaf het oudste belfort van België, geklasseerd als werelderfgoed van de UNESCO, kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de stad…

Lees meer

Art Nouveau en het Museum voor Schone Kunsten

Ontdek in dit art-nouveaugebouw, dat de enige twee in België tentoongestelde werken van Manet bezit, een nieuwe tijdelijke tentoonstelling.

Lees meer

Naturhistorisch Museum & Vivarium

Dit museum werd opgericht onder de Nederlandse periode en was het eerste museum van het land. Het opende zijn deuren voor het publiek in 1829.

Lees meer

De Grand-Place met haar zonnige terrasjes

Bewonder de prachtige gevels en geniet van een drankje op een terrasje op de Grand-Place terwijl de kinderen zich amuseren met de waterstralen.

Lees meer

Multimedia Spektakels

In een nieuwe projectieruimte stelt de Dienst voor Toerisme twee films voor : “De Gang van de Tijd”, over het ontstaan van 2000 jaar oude Doornik, en “Tussen hemel en steen”, die de geschiedenis schetst van de bouw van de kathedraal, van de eerste steen tot het huidige bouwwerk.

Lees meer

De Scheldekaaien

Ontspan u ’s avonds in een van de vele populaire cafés aan de gerenoveerde kaaien of flaneer overdag op de promenade langs het water…

Lees meer

De Pont des Trous

Deze brug over de Schelde is een van de meest prestigieuze overblijfselen van de middeleeuwse militaire architectuur in België.

Lees meer

Wandeling in het historische hart

De mooiste manier om Doornik en haar erfgoed te ontdekken...

Lees meer

Het Station

Ontdek het gerenoveerde station van Doornik en het nieuwe lichtspel ...

Lees meer