Dienst voor Toerisme

Sinds

april 2013 is de dienst voor toerisme ondergebracht in een volledig gerenoveerd herenhuis op de Place Paul-Emile Janson, vlak bij de kathedraal. Zowel toeristen als inwoners van Doornik kunnen er terecht om informatie in te winnen over Doornik, stad van kunst en geschiedenis en erfgoed van de UNESCO, alsook over de rest van Picardisch Wallonië.

Adres

Place Paul-Emile Janson, 1
B-7500 Tournai
Telefoon : +32 69 22 20 45
Fax : +32 69 21 62 21
Email : info@visittournai.be

Openingsuren

Van 1 april tot en met 31 oktober door de week van 9u00 tot 17u30; door de weeekend van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30.

Van 1 november tot en met 31 maart door de week van 9u tot 17u00 (24 en 31 december 16u00) ; op zaterdag van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00 ; op zondag van 13u30 tot 17u00.

Gesloten op 1ste mei,op braderie maandag in september, 1ste november, 25 en 26 december en op 1 en 2 januari

Pics

Ons team staat volledig tot uw dienst!

De dienst voor toerisme beschikt over een uitgebreid aanbod documenten en praktische informatie over alle sites die kunnen worden bezocht in Doornik, Picardisch Wallonië en het gebied van de Eurometropool (Lille-Kortrijk-Tournai). Wandelliefhebbers vinden er een brede waaier van stadswandelingen, wandeltochten in de natuur, fietstochten en tochten te paard.

Tal van diensten staan tot uw beschikking : een projectieruimte voor de twee films “De Gang van de Tijd”, over het ontstaan van 2000 jaar oude Doornik, en “De la pierre au ciel” (3D), die de geschiedenis schetst van de bouw van de kathedraal van Doornik, van de eerste steen tot het huidige bouwwerk ; daarnaast zijn er ook nog een onthaalruimte voor groepen, een souvenirwinkel, een gewelfde tentoonstellingszaal, een wifi-zone, digitale tablets, enz.

Het team van de dienst voor toerisme van Doornik helpt groepen graag bij de organisatie en reservering van een rondleiding. Het heeft voor u een aantal partners en producten geselecteerd zodat uw uitstap volledig aan uw wensen beantwoordt. De enige ambitie van het team : u in de beste omstandigheden ontvangen zodat uw verblijf een onvergetelijke gebeurtenis wordt.

Voordelige formules

Ontdek bij de dienst voor toerisme een aantal voordelige formules om Doornik te ontdekken : city pass, audiogids, enz. Surf op onze website visitournai.be om er meer over te weten of download de Visit Tournai app op uw smartphone (App Store and Google Play) !

Over het nieuwe gebouw

Het gebouw heeft prachtige gevels in Lodewijk XV-stijl en is gebouwd op middeleeuwse kelders uit de 12de eeuw die dienst doen als tentoonstellingsruimte.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, welke is de mooiste kathedraal van het land ? Treed de dienst voor toerisme binnen en bewonder de reusachtige, prachtige spiegel. Dit permanente kunstwerk met een steeds veranderende weerschijn weerspiegelt de 5 prachtige klokkentorens van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in goudkleurige beeldpunten.