Met familie

Niets is beter dan een spelletje om kinderen bezig te houden tijdens een toeristische rondleiding ! Een wandeling met audiogids, een avontuurlijk stadsspel … Beleef leuke, ludieke en leerrijke ervaringen met het hele gezin.

De beste manier om de stad te ontdekken : te voet!

Te voet is de beste manier om alle rijkdommen van Doornik te ontdekken. De dienst voor toerisme stelt verschillende wandelingen voor om op ontdekking te gaan in de stad.

Een leuke en gemakkelijke wandeling in het centrum van de stad !

De wandeling in het historische hart leert het hele gezin de geschiedenis en het erfgoed van de stad kennen. De informatieborden en standbeelden leiden u naar de zeven belangrijkste plaatsen van de stad : het belfort, de Grand-Place, de Tour Saint-Georges, het Fort Rouge, de kathedraal, de Schelde en de Place Saint-Pierre. De audiogids die u de hele wandeling lang van uitleg en informatie voorziet, werd speciaal ontwikkeld voor uw kinderen. Hou halt bij de informatieborden : beroemde personages uit Doornik vertellen er hun geschiedenis ! Geniet daarna van de gezellige sfeer in een van de vele cafeetjes aan de kaaien of rust even uit op een terrasje op de Grand-Place terwijl de kinderen zich amuseren met de waterstralen…

Avontuurlijk stadsspel : « de Tovenaars van het Verloren Woud »

Op een ludieke en speelse manier kunnen families met kinderen , via een verhaal in een imaginaire wereld, de stad Doornik en haar waardevol erfgoed uit 2000 jaar geschiedenis ontdekken.

Het stadsspel is gericht op families met kinderen van ongeveer 5 tot 14 jaar. De familie koopt één tasje “Aventure-jeux®“ aan, dat alle elementen bevat die nodig zijn om de missie te volbrengen: de twee broers, Lakass en Brisakk te helpen om een einde te maken aan de wantoestand, waardoor het magische woud verborgen is voor de bewoners van de stad.

Het avontuurlijk stadsspel bestaat in Nederlandstalige versie, en is te koop in de Dienst voor Toerisme en in de Jeugdherberg van Doornik voor de prijs van € 10.

Spelletjesboeken voor kinderen van 5-12 jaar

Keer terug naar de tijd van toen en word beiaardier van Doornik” (spelletjesboek voor kinderen van 5-8 jaar) en “Ga terug in de tijd naar de Doornikse straten en word een Groot Stenenhistoricus!” (spelletjesboek voor kinderen van 9-12 jaar), dat zijn de thema’s van de spelletjesboeken van Wap Aventure… De kinderen zullen Wap en Tom, de twee mascottes, helpen bij het oplossen van het raadsel en zullen een spannend avontuur beleven tijdens uw wandeling door de stad. Een ludieke en leerrijke manier om het historische hart van Doornik te ontdekken !

Vraag het spelletjesboekje aan bij de dienst voor toerisme (€ 1). U kunt het boekje ook gratis downloaden.

Een download